Naše istine
Novčana potpora Europske unije udrugama stočara. PDF Ispis E-mail
Iacob Domaneant   
Wednesday, 06 June 2007
izlazU nedjelju 3. svibnja u običajnoj najavi koju načelnik općine svake nedjelje okupljenom narodu u centru sela navješćuje novosti i važne administrativne odluke, bilo je objašnjeno koje prilike Europska unija pruža udrugama stočara. Radi se o novčanoj potpori zemljoradnicima, udrugama stočara. Bilo je objašnjena da EU podupire novčano udruge stočara uzimajući u obzir veličinu iskorištenog zemljišta za ispašu stoke. Svata iznosi 50 eura po hektaru iskorištene zemlje za ispašu. Pošto naša općina ima približno 1300 hektara zemljišnog prostora kategoriziranog kao zemljište za ispašu, načelnik općina nagovarao je ljude da stvore udrugu, registriraju i sklope ugovor s općinom o najmu seoskog zemljišta za ispašu stoke. Preostalo je da u četvrtak na blagdan „Bršančevice”, posle mise, zainteresirani se okupe u općini i izaberu predsjednika, dopredsjednika i računovoĂ°u udruge. U ovome slučaju radi se o prilično velikoj svoti novca koju udruga bi mogla godišnje dobiti i iskoristiti za uređenje „izlaza” ili za lokalni razvoj stočarstva.
Spremi tag:Digg!Del.icio.us!Google!Technorati!Simpy!Furl!Yahoo!
Zadnja Promjena ( Monday, 27 October 2008 )
 
Strategija razvoja. PDF Ispis E-mail
Iacob Domaneant   
Wednesday, 06 June 2007

anketaProšle nedjelje načelnik općine Karaševo najavio je narodu okupljenom ispred općine namjeru lokalnog vijeća za pokretanjem dugoročne petogodišnje strategije razvoja općine Karaševo. Bilo je rečeno da općina namjerava napraviti anketu među stanovništvom i pitati kako vide i zamišljaju prioritete našega sela. Nadalje prikupljene podatke lokalno vijeće namjerava koristiti kao radni okvir za stvaranje strategije. Vrijeme će pokazati hoće li namjera uroditi plodom.

Spremi tag:Digg!Del.icio.us!Google!Technorati!Simpy!Furl!Yahoo!
Zadnja Promjena ( Monday, 27 October 2008 )
 
Nogometno natjecanje Hrvatska Grančica-Junior. PDF Ispis E-mail
Iacob Domaneant   
Wednesday, 06 June 2007

kupProšlog četvrtka i petka, 31-01.05.2007. bilo je organizirano nogometno natjecanje Kup „Hrvatska Grančica-Junior“. Organizator natjecanja bilo je Zajedništvo Hrvata u Rumunjskoj.

Na natjecanju bili su osnovnoškolci i gimnazijalci iz karaševskih sela. Događaj je bio velika prigoda za sportsku borbu i radost za okupljenu djecu.

Spremi tag:Digg!Del.icio.us!Google!Technorati!Simpy!Furl!Yahoo!
Zadnja Promjena ( Monday, 27 October 2008 )
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 13 - 15 od 17

Raspored blogova

 Dec   Jan 2018   Feb

SMTWTFS
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Latest in Blog

ASIC ESL

Flash vijesti

 • Projekt gradnje sportskog igralista.
  Brzi pregled priloga

  Jučer na blagdan Bršančevice bila je objavljena informacija da općina je priložila papire za financiranje projekta izgradnje malonogometnog igrališta. Projekt gradnje vrijedio bi negdje oko 4, 5 milijarde starih leja. Papiri i tehnička dokumentacija je priložena, preostaje da državna tijela koja će financirati gradnju dadnu zeleno svijetlo za pokretanje projekta.
 • Odobrena svota za križni put.
  Brzi pregled priloga

  Na zadnjij sjednici lokano vijeće odobrilo svotu od 300 milijuna starih leja za izgradnju križnoga puta na "Kalvariji". Drugi dio novca koji će biti potreban za finalizaciju projekta biti će prikupljen donacijama vjernika. Kao što je već bilo pisano, biblijske prizore izrezbarene u bakru, koji će stajati na postajama, biti će poklonjeni i donešeni iz Hrvatske.
 • PSD u Karaševu želi graditi ono što je većzapočeto.
  Brzi pregled priloga

  Ovih dana pojavio se u centru sela banner s natpisom: „Glasajte za PSD jer naši su projekti izgradnja vodovoda i kanalizacije u selu“. Na tu temu osvrnuo se danas i načelnik sela, objasnivši kako ti projekti su već započeti. Na projektu izgradnje vodovoda se već radi, dok za projekt izgradnje kanalizacije isto, preostaje da se u skoroj budućnosti započne. Šaljivo, uputio je opasku, da možda PSD je zaboravio i stavio stari banner s prošlih izbora kada je imao na umu te stvari napraviti u selu.
 • Simpozij na temu dijalektologije.
  Brzi pregled priloga

  Prekjučer i jučer u prostorijama ZHR-a bio je održan Međunarodni simpozij balkanske dijalektologije. Na simpoziju bili su prisutni ugledni stručnjaci s područja dijalektologije, lingvistike, etnologije i povijesti, kako iz Rumunjske tako i iz Hrvatske. Tema simpozija bila je: “Interculturalitate, interferente şi realitati lingvistice actuale.” Raspravljalo se o etnološkim i lingvističkim aspektima karaševskih hrvata.

Zanimljive lokacije

www.restaurante-fastfood.com