Naše istine
Auto natječaj u Karaševu PDF Ispis E-mail
Iacob Domaneant   
Thursday, 05 April 2007
Spremi tag:Digg!Del.icio.us!Google!Technorati!Simpy!Furl!Yahoo!
Zadnja Promjena ( Monday, 27 October 2008 )
Opširnije...
 
Sanader u Karaševu PDF Ispis E-mail
Iacob Domaneant   
Saturday, 10 February 2007

sanaderPrekjučer 08.02.2007 u selo Kareševo došla je hrvatska delegacija predvođena premijerom Sanaderom. Kako je izjavila rumunjska televizija, dolazak hrvatske delegacije u Rumunjsku odvio se s namjerom jačanja ekonomskih veza i otvaranja dogovora oko gradnje naftovoda koji bi vezao daleke naftne rezerve iz Kazpijskog mora s Jadranskim lukama. Naftovod bi prolazio i preko rumunjskog teritorija.

Kako smo saznali, inicijalno u programu posjeta bio je predviđen obilazak poznatog turističkog odmarališta Snagov. Obilazak toga mjesta bio je odgođen iz razloga što premijer je iskazao želju posjetiti mjesta u kojima žive rumunjski hrvati.

Posjet našem mjestu odvio se kratko. Premijer je održao kratak govor ispred zgrade Zajedništva hrvata u rumunjskoj, iskazavši da mu je bila velika želja već duže vremena posjetiti nas rumunjske hrvate. Kasnije delegacija posjetila je i našu župnu crkvu, da bi se posle toga uputila i prema ostalim našim selima gdje isto žive rumunjski hrvati.

Spremi tag:Digg!Del.icio.us!Google!Technorati!Simpy!Furl!Yahoo!
Zadnja Promjena ( Monday, 27 October 2008 )
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 16 - 17 od 17

Raspored blogova

 Dec   Jan 2018   Feb

SMTWTFS
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Latest in Blog

VLSI Behavioral Synthesis

Flash vijesti

 • Projekt gradnje sportskog igralista.
  Brzi pregled priloga

  Jučer na blagdan Bršančevice bila je objavljena informacija da općina je priložila papire za financiranje projekta izgradnje malonogometnog igrališta. Projekt gradnje vrijedio bi negdje oko 4, 5 milijarde starih leja. Papiri i tehnička dokumentacija je priložena, preostaje da državna tijela koja će financirati gradnju dadnu zeleno svijetlo za pokretanje projekta.
 • Odobrena svota za križni put.
  Brzi pregled priloga

  Na zadnjij sjednici lokano vijeće odobrilo svotu od 300 milijuna starih leja za izgradnju križnoga puta na "Kalvariji". Drugi dio novca koji će biti potreban za finalizaciju projekta biti će prikupljen donacijama vjernika. Kao što je već bilo pisano, biblijske prizore izrezbarene u bakru, koji će stajati na postajama, biti će poklonjeni i donešeni iz Hrvatske.
 • PSD u Karaševu želi graditi ono što je većzapočeto.
  Brzi pregled priloga

  Ovih dana pojavio se u centru sela banner s natpisom: „Glasajte za PSD jer naši su projekti izgradnja vodovoda i kanalizacije u selu“. Na tu temu osvrnuo se danas i načelnik sela, objasnivši kako ti projekti su već započeti. Na projektu izgradnje vodovoda se već radi, dok za projekt izgradnje kanalizacije isto, preostaje da se u skoroj budućnosti započne. Šaljivo, uputio je opasku, da možda PSD je zaboravio i stavio stari banner s prošlih izbora kada je imao na umu te stvari napraviti u selu.
 • Simpozij na temu dijalektologije.
  Brzi pregled priloga

  Prekjučer i jučer u prostorijama ZHR-a bio je održan Međunarodni simpozij balkanske dijalektologije. Na simpoziju bili su prisutni ugledni stručnjaci s područja dijalektologije, lingvistike, etnologije i povijesti, kako iz Rumunjske tako i iz Hrvatske. Tema simpozija bila je: “Interculturalitate, interferente şi realitati lingvistice actuale.” Raspravljalo se o etnološkim i lingvističkim aspektima karaševskih hrvata.

Zanimljive lokacije

www.restaurante-fastfood.com