Naše istine
Kandidati ZHR-a za viječnićka mjesta. PDF Ispis E-mail
Iacob Domaneant   
Sunday, 11 May 2008

…kad unajmite kasaća da vam kosi, onda mu dajte njegovu kosu, ne tu đu, će kad mu date tu đu onda la cel dan da izgubi da popravlja kosu i ne la da napravi ništa, a kad mu date njegovu onda la napravi posal…

Danas na sceni ispred zgrade ZHR-a prof. Milja Radan je predstavio kandidate ZHR-a za viječnićka mjesta u lokalnome viječu. On je pozvao prisutne da poklone povjerenje kandidatima ZHR-a. U tome sklopu izrekao je i gore napisanu karaševsku izreku. Mislio je na podršku koju naćelnik mora imati od strane viječnika. Isto tada izrekao je još jednu našu karaševsku poznatu poslovicu. Koja glasi: „…pazite dobri na koju ovcu mečete zvonac, će kad metnete na pogrešnu onda la da odvede ćopor na pogrešnu stranu“. Upozorenje je bilo upučeno s namjerom da bi se pokazalo na ćinjenicu da trenutni naćelnik ima dobre rezultate napravljene iza sebe, i da ne bi valjalo eksperimentirati samo radi promjene.
Spremi tag:Digg!Del.icio.us!Google!Technorati!Simpy!Furl!Yahoo!
Zadnja Promjena ( Thursday, 02 October 2008 )
 
PNG u Karaševu, Doamne ocroteşte pe români.. PDF Ispis E-mail
Iacob Domaneant   
Sunday, 11 May 2008
png_karasova.jpgDanas u popodnevnim satima militantni PNG-a prošetali Karaševam na ritmovima pjesme „Doamne ocroteşte pe români. Zvučnicima navijenim do daske i s motorima koji su jurili ispred kolone čule su se vrlo zanimljive predizborne lozinke: “…daca nu aveti un loc de munca…daca oraşul dumneavoastra este poluat…daca vreti ca consilieri şi primarul sa aibă grijă de biserică…atunci votaţi Marinescu…atunci votaţi primarul nostru…aşa să ne ajute Dumnezeu…”. Pored mene bila je prisutna jedna žena koja nije shvatila što se događa pa je uplašeno pitala: „koji su ovi?” Druga osoba, koja isto nije razumjela ništa, joj je odgovorila: “…od Gigi Becali…moš nečuješ što vikaju, Doamne votaţi pe români…”
Spremi tag:Digg!Del.icio.us!Google!Technorati!Simpy!Furl!Yahoo!
Zadnja Promjena ( Thursday, 02 October 2008 )
 
Predizborna kampanja za lokalne izbore počela. PDF Ispis E-mail
Iacob Domaneant   
Sunday, 04 May 2008
lokalni_izbori_pnl.jpgSlužbeni datum početka predizborne kampanje za lokalne izbore bio je 2 svibanj. Kod nas u Karaševu započela je danas. Danas ispred naroda izašao je kandidat PNL-a za vijećničko mjesto gospodin Marijus Sorka i obratio se okupljenim ljudima. Njegov govor naglasio je nekoliko točke s kojima se on ne slaže. Na samom početku iskreno je priznao da u zadnjih četiri godina dosta se je radilo i da trenutno vodstvo dosta je i napravilo za općinu. Drugi dio njegovog govora oslonio se na kritiku onoga s čime se on nije slagao dok je glasovao u lokalnome vijeću. Njegova kritika bila je rečena u obliku retoričkih pitanja. I to: zašto se započela gradnja šumske ceste ovim smjerom a ne prema Filkinoj čoki? Zašto je bila odobrena odluka o stavljanju Lačine u prostor prirodnog parka, i tko je to napravio? Zašto je medicinski "dispensar" bio prodat doktoru? Zašto se tek sada govori o gradnji "brve" kod Tri vodenice? I krajnje, objasnio je zašto nije glasao za odobrenje odluke o koncesiji prostora ZHR-u za izgradnju polivalentne dvorane. Odgovor je bio da on se slaže s projektom gradnje ali ne na traženom mjestu, mada kasnije je objasnio da niti prvi put kada se raspravljalo o prvobitnoj lokaciji, koju ZHR je bio dobio, i na kojoj ne može graditi, isto nije bio za gradnju. Zašto, to nije objasnio. Zadnje pitanje je pobudilo reakcije u publici pa ga je jedan od prisutnih gledatelja i pitao: "…što imašti protiv sporta?... polivalentna dvorana bi bila za mlade i za sport".
Spremi tag:Digg!Del.icio.us!Google!Technorati!Simpy!Furl!Yahoo!
Zadnja Promjena ( Thursday, 02 October 2008 )
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 4 - 6 od 17

Raspored blogova

 Dec   Jan 2018   Feb

SMTWTFS
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Latest in Blog

Blog Technology

Flash vijesti

 • Projekt gradnje sportskog igralista.
  Brzi pregled priloga

  Jučer na blagdan Bršančevice bila je objavljena informacija da općina je priložila papire za financiranje projekta izgradnje malonogometnog igrališta. Projekt gradnje vrijedio bi negdje oko 4, 5 milijarde starih leja. Papiri i tehnička dokumentacija je priložena, preostaje da državna tijela koja će financirati gradnju dadnu zeleno svijetlo za pokretanje projekta.
 • Odobrena svota za križni put.
  Brzi pregled priloga

  Na zadnjij sjednici lokano vijeće odobrilo svotu od 300 milijuna starih leja za izgradnju križnoga puta na "Kalvariji". Drugi dio novca koji će biti potreban za finalizaciju projekta biti će prikupljen donacijama vjernika. Kao što je već bilo pisano, biblijske prizore izrezbarene u bakru, koji će stajati na postajama, biti će poklonjeni i donešeni iz Hrvatske.
 • PSD u Karaševu želi graditi ono što je većzapočeto.
  Brzi pregled priloga

  Ovih dana pojavio se u centru sela banner s natpisom: „Glasajte za PSD jer naši su projekti izgradnja vodovoda i kanalizacije u selu“. Na tu temu osvrnuo se danas i načelnik sela, objasnivši kako ti projekti su već započeti. Na projektu izgradnje vodovoda se već radi, dok za projekt izgradnje kanalizacije isto, preostaje da se u skoroj budućnosti započne. Šaljivo, uputio je opasku, da možda PSD je zaboravio i stavio stari banner s prošlih izbora kada je imao na umu te stvari napraviti u selu.
 • Simpozij na temu dijalektologije.
  Brzi pregled priloga

  Prekjučer i jučer u prostorijama ZHR-a bio je održan Međunarodni simpozij balkanske dijalektologije. Na simpoziju bili su prisutni ugledni stručnjaci s područja dijalektologije, lingvistike, etnologije i povijesti, kako iz Rumunjske tako i iz Hrvatske. Tema simpozija bila je: “Interculturalitate, interferente şi realitati lingvistice actuale.” Raspravljalo se o etnološkim i lingvističkim aspektima karaševskih hrvata.

Zanimljive lokacije

www.restaurante-fastfood.com