Naše istine
Liste s kandidatima za lokalne izbore. PDF Ispis E-mail
Iacob Domaneant   
Sunday, 27 April 2008
liste_kandidati.jpg Prošlih dana završio se proces prijavljivanja kandidata za funkciju naèelnika i prijavljivanje lista s kandidatima za lokalno vijeèe. U Karaševu sve najvaĹľnije stranke koje se nalaze na politièkoj sceni priloĹľile su svoje liste kandidata. Veæina njih priloĹľile su i prijedlog za funkciju naèelnika. U daljnjem tekstu  (kliknite na link opširnije za prikaz slièica s listama) stavili smo slièice s listama stranka koje su prijavile svoje kandidate. Linkovi slièica vode prema veæim slikama lista i listani su abecednim redom uzimajuæi u obzir naziv stranke.
Spremi tag:Digg!Del.icio.us!Google!Technorati!Simpy!Furl!Yahoo!
Zadnja Promjena ( Sunday, 27 April 2008 )
Opširnije...
 
Ponovna obnova fasade na crkvi. PDF Ispis E-mail
Iacob Domaneant   
Sunday, 13 April 2008
fasada_crkva.jpgPrije godinu ili dvije bila je raĂ°ena kompletna obnova fasade na crkvi. Radovi su trajali nekoliko mjeseca. Bili su završeni i crkva je izgledala kao nova. Sada opet se obnavlja doljni dio fasade, dio u visino od jednog metra. Radnici su skinuli kompletno novu Ĺľbuku i sve iznova popravili. Taj zahvat je bio potreban jer sve je bilo popucalo i na rubovima Ĺľbuka je bila popadala. Problem je u tome što taj dio je bio Ĺľbukan vapnenastom Ĺľbukom. Normalno to je trebalo biti napravljeno cementnom Ĺľbukom, pošto na tome dijelu vlaga je jako velika, nije trajalo dugo i sve se upropastilo. Ovoga puta valjda æe biti bolje.
Spremi tag:Digg!Del.icio.us!Google!Technorati!Simpy!Furl!Yahoo!
Zadnja Promjena ( Sunday, 13 April 2008 )
 
Auto natječaj " Raliul Banatului Montan UCM Reşita ". PDF Ispis E-mail
Iacob Domaneant   
Saturday, 12 April 2008
raliu_ii.jpgI ove godine kao i prošle održao se je auto natječaj s nazivom "Raliul Banatului Montan UCM Resita. Organizator natječaje je tvornica UCM Resita. Jučer je bio prvi dan, kvalifikacijski natječaj. Danas vozi se tokom cijelog dana i polazak je s više mjesta. Rute koje su se vozile su: Resita - Bozovici, Karasova - Steierdorf, Steierdorf - Bozovici, Karasova - Resita (Doman). Jutros u 11 sati vozila se je ruta Karasevo - Steierdorf. Prema broju natjecatelja vjerujem da ove godine ima više nego prošle. Prebrojao sam 47 natjecatelja, sjećam se prošle godine bilo ih je 31. Opazio sam da ove godine meĂ°u natjecateljima ima i vozača ženskog spola, što prošle godine nije bilo. Dodatna otežavajuća okolnost ove godine u odnosu na prošlu je što danas cijeloga dana je kišlilo i što kolnik je mokar. Jutros ispred mene, na startnoj poziciji zaustavio se auto vožen od dvije natecateljice skršen i dobro izlupa. Dali sudar im se dogodio jučer ili danas neznam. Činjenica je da ove godine natječaj će biti puno zanimljiviji možda baš i zbog tog razloga.
 
Spremi tag:Digg!Del.icio.us!Google!Technorati!Simpy!Furl!Yahoo!
Zadnja Promjena ( Thursday, 02 October 2008 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 7 - 9 od 17

Raspored blogova

 Dec   Jan 2018   Feb

SMTWTFS
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Latest in Blog

VC Funding High Level Synthesis

Flash vijesti

 • Projekt gradnje sportskog igralista.
  Brzi pregled priloga

  Jučer na blagdan Bršančevice bila je objavljena informacija da općina je priložila papire za financiranje projekta izgradnje malonogometnog igrališta. Projekt gradnje vrijedio bi negdje oko 4, 5 milijarde starih leja. Papiri i tehnička dokumentacija je priložena, preostaje da državna tijela koja će financirati gradnju dadnu zeleno svijetlo za pokretanje projekta.
 • Odobrena svota za križni put.
  Brzi pregled priloga

  Na zadnjij sjednici lokano vijeće odobrilo svotu od 300 milijuna starih leja za izgradnju križnoga puta na "Kalvariji". Drugi dio novca koji će biti potreban za finalizaciju projekta biti će prikupljen donacijama vjernika. Kao što je već bilo pisano, biblijske prizore izrezbarene u bakru, koji će stajati na postajama, biti će poklonjeni i donešeni iz Hrvatske.
 • PSD u Karaševu želi graditi ono što je većzapočeto.
  Brzi pregled priloga

  Ovih dana pojavio se u centru sela banner s natpisom: „Glasajte za PSD jer naši su projekti izgradnja vodovoda i kanalizacije u selu“. Na tu temu osvrnuo se danas i načelnik sela, objasnivši kako ti projekti su već započeti. Na projektu izgradnje vodovoda se već radi, dok za projekt izgradnje kanalizacije isto, preostaje da se u skoroj budućnosti započne. Šaljivo, uputio je opasku, da možda PSD je zaboravio i stavio stari banner s prošlih izbora kada je imao na umu te stvari napraviti u selu.
 • Simpozij na temu dijalektologije.
  Brzi pregled priloga

  Prekjučer i jučer u prostorijama ZHR-a bio je održan Međunarodni simpozij balkanske dijalektologije. Na simpoziju bili su prisutni ugledni stručnjaci s područja dijalektologije, lingvistike, etnologije i povijesti, kako iz Rumunjske tako i iz Hrvatske. Tema simpozija bila je: “Interculturalitate, interferente şi realitati lingvistice actuale.” Raspravljalo se o etnološkim i lingvističkim aspektima karaševskih hrvata.

Zanimljive lokacije

www.restaurante-fastfood.com