Naša Muzika
(Mini-MP3-Player v2.2 (c) Ute Jacobi - unregistered version - Only Free for NonCommercial Website)
Stari Danac i drugi Danac PDF Ispis E-mail
Iacob Domaneant   
Tuesday, 01 January 2008
Stari Danac.
ples3

„Stari Danac“ plesao se je prvi dan svadbe odmah nakon ručka.  Postoje tri varijante „Danca“: „Stari Danac“, „Drugi Danac“ i „Treći Danac“. Odmah nakon ručka kum izlazi van i započinje ples zvan „Stari Danac“, ostala rodbina hvata se u ples. Pjesmu preradio i prikupio prof. Milja Radan

mama-i-tata5

 


Drugi Danac.
mlada-i-mladozenja2

„Drugi Danac“ pleše se odmah nakon „Starog Danca“. I „Stari Danac“ i ostale varijante „Danca“ plešu se sva tri dana svadbe. Zadnjih nekoliko godine uvriježio se običaj da nakon vjenčanja i izlaska iz crkve se pleše ispred općine „Danac“.Pjesmu preuredio i prikupio prof. Milja Radan

 
svadba6
Spremi tag:Digg!Del.icio.us!Google!Technorati!Simpy!Furl!Yahoo!
Zadnja Promjena ( Wednesday, 10 September 2008 )
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 1 od 5

Flash vijesti

 • Projekt gradnje sportskog igralista.
  Brzi pregled priloga

  Jučer na blagdan Bršančevice bila je objavljena informacija da općina je priložila papire za financiranje projekta izgradnje malonogometnog igrališta. Projekt gradnje vrijedio bi negdje oko 4, 5 milijarde starih leja. Papiri i tehnička dokumentacija je priložena, preostaje da državna tijela koja će financirati gradnju dadnu zeleno svijetlo za pokretanje projekta.
 • Odobrena svota za križni put.
  Brzi pregled priloga

  Na zadnjij sjednici lokano vijeće odobrilo svotu od 300 milijuna starih leja za izgradnju križnoga puta na "Kalvariji". Drugi dio novca koji će biti potreban za finalizaciju projekta biti će prikupljen donacijama vjernika. Kao što je već bilo pisano, biblijske prizore izrezbarene u bakru, koji će stajati na postajama, biti će poklonjeni i donešeni iz Hrvatske.
 • PSD u Karaševu želi graditi ono što je većzapočeto.
  Brzi pregled priloga

  Ovih dana pojavio se u centru sela banner s natpisom: „Glasajte za PSD jer naši su projekti izgradnja vodovoda i kanalizacije u selu“. Na tu temu osvrnuo se danas i načelnik sela, objasnivši kako ti projekti su već započeti. Na projektu izgradnje vodovoda se već radi, dok za projekt izgradnje kanalizacije isto, preostaje da se u skoroj budućnosti započne. Šaljivo, uputio je opasku, da možda PSD je zaboravio i stavio stari banner s prošlih izbora kada je imao na umu te stvari napraviti u selu.
 • Simpozij na temu dijalektologije.
  Brzi pregled priloga

  Prekjučer i jučer u prostorijama ZHR-a bio je održan Međunarodni simpozij balkanske dijalektologije. Na simpoziju bili su prisutni ugledni stručnjaci s područja dijalektologije, lingvistike, etnologije i povijesti, kako iz Rumunjske tako i iz Hrvatske. Tema simpozija bila je: “Interculturalitate, interferente şi realitati lingvistice actuale.” Raspravljalo se o etnološkim i lingvističkim aspektima karaševskih hrvata.

Zanimljive lokacije

www.restaurante-fastfood.com