Naša Muzika
(Mini-MP3-Player v2.2 (c) Ute Jacobi - unregistered version - Only Free for NonCommercial Website)
Zdupatura i Šetaljka PDF Ispis E-mail
Iacob Domaneant   
Friday, 18 January 2008
Zdupatura.
djevojcica9

U prošlosti postojala je samo jedna varijanta, sada trenutno postoje nekoliko nove izvedene iz stare varijante. Rijetko tko zna svirati stariju varijantu „Zdupature“, a i plesati. Pjesmu preuredio i prikupio prof. Milja Radan

jahaci13

 

 

Šetaljka.
u-svatovima4

„Šetaljka“, pleše se zajedno u paru, polagano, praveći se krug sitnim koracima.  Taj ples plesao se je i prigodom drugih svetkovina. Svake nedjelje ispred općine organizirali su se plesovi i plesali su se skoro svi plesovi koje sam spomenuo do sada. Pjesmu preuredio i prikupio prof. Milja Radan

druzenje7
Spremi tag:Digg!Del.icio.us!Google!Technorati!Simpy!Furl!Yahoo!
Zadnja Promjena ( Wednesday, 10 September 2008 )
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 3 - 3 od 5

Flash vijesti

 • Projekt gradnje sportskog igralista.
  Brzi pregled priloga

  Jučer na blagdan Bršančevice bila je objavljena informacija da općina je priložila papire za financiranje projekta izgradnje malonogometnog igrališta. Projekt gradnje vrijedio bi negdje oko 4, 5 milijarde starih leja. Papiri i tehnička dokumentacija je priložena, preostaje da državna tijela koja će financirati gradnju dadnu zeleno svijetlo za pokretanje projekta.
 • Odobrena svota za križni put.
  Brzi pregled priloga

  Na zadnjij sjednici lokano vijeće odobrilo svotu od 300 milijuna starih leja za izgradnju križnoga puta na "Kalvariji". Drugi dio novca koji će biti potreban za finalizaciju projekta biti će prikupljen donacijama vjernika. Kao što je već bilo pisano, biblijske prizore izrezbarene u bakru, koji će stajati na postajama, biti će poklonjeni i donešeni iz Hrvatske.
 • PSD u Karaševu želi graditi ono što je većzapočeto.
  Brzi pregled priloga

  Ovih dana pojavio se u centru sela banner s natpisom: „Glasajte za PSD jer naši su projekti izgradnja vodovoda i kanalizacije u selu“. Na tu temu osvrnuo se danas i načelnik sela, objasnivši kako ti projekti su već započeti. Na projektu izgradnje vodovoda se već radi, dok za projekt izgradnje kanalizacije isto, preostaje da se u skoroj budućnosti započne. Šaljivo, uputio je opasku, da možda PSD je zaboravio i stavio stari banner s prošlih izbora kada je imao na umu te stvari napraviti u selu.
 • Simpozij na temu dijalektologije.
  Brzi pregled priloga

  Prekjučer i jučer u prostorijama ZHR-a bio je održan Međunarodni simpozij balkanske dijalektologije. Na simpoziju bili su prisutni ugledni stručnjaci s područja dijalektologije, lingvistike, etnologije i povijesti, kako iz Rumunjske tako i iz Hrvatske. Tema simpozija bila je: “Interculturalitate, interferente şi realitati lingvistice actuale.” Raspravljalo se o etnološkim i lingvističkim aspektima karaševskih hrvata.

Zanimljive lokacije

www.restaurante-fastfood.com