Eurozastupnik Sorin Frunzaverde u Karaševu PDF Ispis E-mail
Iacob Domaneant   
Monday, 12 May 2008
pdl_karasova.jpgLokalni lideri PDL-a u Karaševu dobili danas pljusku od svoga šefa za agresivnu kampanju koju vode u selu. Zastupnik u europskom parlamentu i predsjednik županijske organizacije PDL u našoj županiji gospodin Sorin Frunzaverde obratio se danas okupljenom narodu ispred karaševske općine. Njegov govor naglasio je nekoliko stvari. Citiram prvi dio govora: „…bio sam vrlo neugodno iznenađen jutros kada sam sišao iz auta i video što su moji prijatelji organizirali tu u Karaševune podržavam agresivnu kampanju koja je bila vođena tu kod vas u vašem selumi kao jedna od najjače stranke u državi ne podržavamo netoleranciju, još više, vi kao manjina morate se držati skupa i naša stranka nije došla među vas da stvara podjele.“ Drugi dio govora naglasio je dobru suradnju koju je on imao s lokalnim institucijama - u ovome slučaju s ZHR-om i lokalnom administracijom - i potvrdio njegovu volju da ta suradnja bude i dalje u vrlo dobrim odnosima. Opet citiram: “…bez obzira tko će osvojiti mandat u vašoj općini, bio to naš kandidat Petar Neagul ili kandidat ZHR-a Petar Bogdan, ja ću uvijek u jednakoj mjeri podržati pobjednika koji osvoji mandat poštenom borbomne znači da ako mi kao stranka imamo svog kandidata i mandat osvoji kandidat ZHR-a da on neće imati moju podrškuimat će moju podršku i pomoć uvijek“. Na kraju zahvalio se karaševcima na podršci koju je dobio prigodom euro parlamentarnih izbora i iznova potvrdio svoju volju za učvršćivanje dobrih odnosa s našom manjinom.
Spremi tag:Digg!Del.icio.us!Google!Technorati!Simpy!Furl!Yahoo!
Zadnja Promjena ( Wednesday, 10 September 2008 )
 
« Prethodna   Sljedeća »

Raspored blogova

 Dec   Jan 2018   Feb

SMTWTFS
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Latest in Blog

ASIC Resources

Flash vijesti

 • Projekt gradnje sportskog igralista.
  Brzi pregled priloga

  Jučer na blagdan Bršančevice bila je objavljena informacija da općina je priložila papire za financiranje projekta izgradnje malonogometnog igrališta. Projekt gradnje vrijedio bi negdje oko 4, 5 milijarde starih leja. Papiri i tehnička dokumentacija je priložena, preostaje da državna tijela koja će financirati gradnju dadnu zeleno svijetlo za pokretanje projekta.
 • Odobrena svota za križni put.
  Brzi pregled priloga

  Na zadnjij sjednici lokano vijeće odobrilo svotu od 300 milijuna starih leja za izgradnju križnoga puta na "Kalvariji". Drugi dio novca koji će biti potreban za finalizaciju projekta biti će prikupljen donacijama vjernika. Kao što je već bilo pisano, biblijske prizore izrezbarene u bakru, koji će stajati na postajama, biti će poklonjeni i donešeni iz Hrvatske.
 • PSD u Karaševu želi graditi ono što je većzapočeto.
  Brzi pregled priloga

  Ovih dana pojavio se u centru sela banner s natpisom: „Glasajte za PSD jer naši su projekti izgradnja vodovoda i kanalizacije u selu“. Na tu temu osvrnuo se danas i načelnik sela, objasnivši kako ti projekti su već započeti. Na projektu izgradnje vodovoda se već radi, dok za projekt izgradnje kanalizacije isto, preostaje da se u skoroj budućnosti započne. Šaljivo, uputio je opasku, da možda PSD je zaboravio i stavio stari banner s prošlih izbora kada je imao na umu te stvari napraviti u selu.
 • Simpozij na temu dijalektologije.
  Brzi pregled priloga

  Prekjučer i jučer u prostorijama ZHR-a bio je održan Međunarodni simpozij balkanske dijalektologije. Na simpoziju bili su prisutni ugledni stručnjaci s područja dijalektologije, lingvistike, etnologije i povijesti, kako iz Rumunjske tako i iz Hrvatske. Tema simpozija bila je: “Interculturalitate, interferente şi realitati lingvistice actuale.” Raspravljalo se o etnološkim i lingvističkim aspektima karaševskih hrvata.

Zanimljive lokacije

www.restaurante-fastfood.com