Nesporazum oko imena. PDF Ispis E-mail
Iacob Domaneant   
Sunday, 25 May 2008
Dragi čitatelji bloga Carasova.net, tel bi da se objasnim. Dogodil se nesporazum. Dogodilo se nešto na što nesam se čekal. Lam da napišem sledeća nekoliko retka na karaševskom govoru, da ne bi bil progrešno shvaćen. Sejdan bilo je spomenuto moje ime ispred Komande, če u prijašnjem članku "Predizborna kampanja za lokalne izbore počela" sam napisal pogrešno ime, i istina je, žalim za tu grešku, nesam znal da striči Sorki sime Marius, neznaju niti ovi po stari luđe, pital sam sejdan starešinu, svi striču Sorku poznavaju u selu s imenam Marjan. Ponavljam, žalim za tu grešku, ne bila namjerna. Mislim če ne bi trebalo da nitko se srdi, ja u tem članku nesam napisal ništa loše, tražil sam da budem imparcijalan. Isto, tel bi da razjasnim ješte nekoliko stvari; ovej sajt sam napravil prije 4 - 5 godine, iza njega ne stoji niti jedna institucija, sve sam ja sam voluntarno radil i osobno stojim iza svega što je tu napisano. Dakle, ovo što vidite na ovem sajtu je rad mojih ruku, nitko me ne plaća da tu pišem. To velim da ne bi opet se pojavilo mišljenje, koje sam čul, če tu pišem jer netko me za to plaća. Što ješte možem da kažem, je če sam probal da pišem objektivno, da ne držim ničiju stranu, verujem u slobodu govora, osećam se kakon slobodan človik, stojim odgovorno iza onoga što radim, mrzim čenzuru i baš zato sam na ovej sajt metnul jednu funkciju u stavki "pošalji članak" otkuda svaki može da pusti svoje mišljenje. Kad bude da sam bil neobjektivan u nekome od napisanih članaka, što možem da kažem je da sam samo človik, i sloboda la da nateri svakoga človeka da si kaže što misli kad se ne slaže s ovem što je tu napisano. Što garantiram je da ne lam da čenzuriram ničije mišljenje. Zato nesam čenzuriral niti postove na forumu, makar se ne slažem s svime što je tamo napisano, ali pošto je bilo spomenuto ispred Komande da neki su napisali tamo stvari koje vređaju, ja što možem da napravim je da otvorim anketu u okviru foruma i ostavim mogućnost posjetiteljima da se izjasne dali treba taj post izbrisati ili ne. I pošto je kampanija, nelam da dlžim, da ne bi opet netko protumačil moje reči. Ponavljam, blado koje nam je donesal Internet je SLOBODA GOVORA, i falamu, demokracija sidi na toj slobodi.
Spremi tag:Digg!Del.icio.us!Google!Technorati!Simpy!Furl!Yahoo!
Zadnja Promjena ( Wednesday, 10 September 2008 )
 
« Prethodna   Sljedeća »

Raspored blogova

 Nov   Dec 2017   Jan

SMTWTFS
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 

Latest in Blog

SVTechie Technology

Flash vijesti

 • Projekt gradnje sportskog igralista.
  Brzi pregled priloga

  Jučer na blagdan Bršančevice bila je objavljena informacija da općina je priložila papire za financiranje projekta izgradnje malonogometnog igrališta. Projekt gradnje vrijedio bi negdje oko 4, 5 milijarde starih leja. Papiri i tehnička dokumentacija je priložena, preostaje da državna tijela koja će financirati gradnju dadnu zeleno svijetlo za pokretanje projekta.
 • Odobrena svota za križni put.
  Brzi pregled priloga

  Na zadnjij sjednici lokano vijeće odobrilo svotu od 300 milijuna starih leja za izgradnju križnoga puta na "Kalvariji". Drugi dio novca koji će biti potreban za finalizaciju projekta biti će prikupljen donacijama vjernika. Kao što je već bilo pisano, biblijske prizore izrezbarene u bakru, koji će stajati na postajama, biti će poklonjeni i donešeni iz Hrvatske.
 • PSD u Karaševu želi graditi ono što je većzapočeto.
  Brzi pregled priloga

  Ovih dana pojavio se u centru sela banner s natpisom: „Glasajte za PSD jer naši su projekti izgradnja vodovoda i kanalizacije u selu“. Na tu temu osvrnuo se danas i načelnik sela, objasnivši kako ti projekti su već započeti. Na projektu izgradnje vodovoda se već radi, dok za projekt izgradnje kanalizacije isto, preostaje da se u skoroj budućnosti započne. Šaljivo, uputio je opasku, da možda PSD je zaboravio i stavio stari banner s prošlih izbora kada je imao na umu te stvari napraviti u selu.
 • Simpozij na temu dijalektologije.
  Brzi pregled priloga

  Prekjučer i jučer u prostorijama ZHR-a bio je održan Međunarodni simpozij balkanske dijalektologije. Na simpoziju bili su prisutni ugledni stručnjaci s područja dijalektologije, lingvistike, etnologije i povijesti, kako iz Rumunjske tako i iz Hrvatske. Tema simpozija bila je: “Interculturalitate, interferente şi realitati lingvistice actuale.” Raspravljalo se o etnološkim i lingvističkim aspektima karaševskih hrvata.

Zanimljive lokacije

www.restaurante-fastfood.com