Božična predstava PDF Ispis E-mail
Iacob Domaneant   
Saturday, 29 December 2007
igrokaz.jpgSutra dan, odmah nakon Božića, u Kulturnome domu Karašova održana je predstava koja je imala na repertoaru crkvene božićne pjesme i igrokaz „Fric i njegove pet žene”.
Pjesme su bile interpretirane od grupe osnovnoškolaca obučenih u našu narodnu nošnju. U drugome dijelu predstave bio je prikazan igrokaz s tematikom koja dotiče elemente i situacije iz našeg lokalnog života. Vrijedi spomenuti da dijalozi između glumaca bili su koncipirani i izvedeni u potpunosti na našem lokalnom kareševskom govoru. Veliko ugodno iznenađenje bilo je što gledajući igrokaz, opazio sam da neki od glumaca amatera imaju zavidan prirodan dar za scensku umjetnost. Spomenut ću dva imena koji su me posebno impresionirali; riječ je o Fakrač Đurđu u ulozi „Frica“ i „Solomije” i o djevojci Kalina Mariji u ulozi “Fifi”. Ustvari, može se reći da svi glumci amateri su dobro odradili uloge, što se vidjelo i prema spontanom pljesku publike. Još samo da kažem da igrokaz je obrađivao određene komične situacija iz naše prošle i trenutne svakodnevnice.
Spremi tag:Digg!Del.icio.us!Google!Technorati!Simpy!Furl!Yahoo!
Zadnja Promjena ( Wednesday, 10 September 2008 )
 
« Prethodna   Sljedeća »

Flash vijesti

 • Projekt gradnje sportskog igralista.
  Brzi pregled priloga

  Jučer na blagdan Bršančevice bila je objavljena informacija da općina je priložila papire za financiranje projekta izgradnje malonogometnog igrališta. Projekt gradnje vrijedio bi negdje oko 4, 5 milijarde starih leja. Papiri i tehnička dokumentacija je priložena, preostaje da državna tijela koja će financirati gradnju dadnu zeleno svijetlo za pokretanje projekta.
 • Odobrena svota za križni put.
  Brzi pregled priloga

  Na zadnjij sjednici lokano vijeće odobrilo svotu od 300 milijuna starih leja za izgradnju križnoga puta na "Kalvariji". Drugi dio novca koji će biti potreban za finalizaciju projekta biti će prikupljen donacijama vjernika. Kao što je već bilo pisano, biblijske prizore izrezbarene u bakru, koji će stajati na postajama, biti će poklonjeni i donešeni iz Hrvatske.
 • PSD u Karaševu želi graditi ono što je većzapočeto.
  Brzi pregled priloga

  Ovih dana pojavio se u centru sela banner s natpisom: „Glasajte za PSD jer naši su projekti izgradnja vodovoda i kanalizacije u selu“. Na tu temu osvrnuo se danas i načelnik sela, objasnivši kako ti projekti su već započeti. Na projektu izgradnje vodovoda se već radi, dok za projekt izgradnje kanalizacije isto, preostaje da se u skoroj budućnosti započne. Šaljivo, uputio je opasku, da možda PSD je zaboravio i stavio stari banner s prošlih izbora kada je imao na umu te stvari napraviti u selu.
 • Simpozij na temu dijalektologije.
  Brzi pregled priloga

  Prekjučer i jučer u prostorijama ZHR-a bio je održan Međunarodni simpozij balkanske dijalektologije. Na simpoziju bili su prisutni ugledni stručnjaci s područja dijalektologije, lingvistike, etnologije i povijesti, kako iz Rumunjske tako i iz Hrvatske. Tema simpozija bila je: “Interculturalitate, interferente şi realitati lingvistice actuale.” Raspravljalo se o etnološkim i lingvističkim aspektima karaševskih hrvata.

Zanimljive lokacije

www.restaurante-fastfood.com